wtorek, 26 lipca 2016

Surówka z kapusty pekińskiej z rodzynkami

Łagodny smak kapusty, słodycz jabłka i rodzynek, ostrość czosnku połączone majonezem dają ciekawe wrażenia smakowe.


Składniki:

50 dkg kapusty pekińskiej
1 jabłko
średnia cebula
garść rodzynek
3 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
3 łyżki kwaśnej śmietany
natka pietruszki
pieprz, sól

Sposób przyrządzenia:

1. Rodzynki zalać gorącą wodą, po kilku minutach odsączyć. 
2. Kapustę i cebulę pokroić, jabłka zetrzeć na tarce, wymieszać.
3. Posypać solą i pieprzem, dodać rodzynki i posiekaną natkę pietruszki. 
4. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. 
5. Sosem polać sałatkę, wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz