czwartek, 28 lipca 2016

Pasta z wątróbek

Smak porównywalny z najlepszą wątrobianką i ani grama konserwantów czy polepszaczy smaku.


Składniki:

50 dkg wątróbki drobiowej
1 cebula
masło lub oliwa
5 łyżek gęstej śmietany 18%
3 listki laurowe
1 łyżeczka rozmarynu lub majeranku
sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

1. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na maśle lub oliwie.
2. Dodać wątróbkę, obsmażyć ze wszystkich stron.
3. Dodać listki laurowe i rozmaryn lub majeranek, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem ok. 20 min.
4. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
5. Gdy przestygnie wyjąć listki laurowe, dodać śmietanę i zmiksować na gładki krem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz