sobota, 13 sierpnia 2016

Kotleciki z ziemniaków i twarogu

Przepis ze starej książki kucharskiej. Smakuje nawet mięsożercom.



Składniki:

40 dkg ugotowanych ziemniaków
40 dkg twarogu
3 łyżki bułki tartej
1 duża cebula
2 jajka
sól, pieprz
bułka tarta do obtaczania


Sposób przyrządzenia:

1. Ziemniaki i twaróg zmielić w maszynce.
2. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć.
3. Połączyć dokładnie wszystkie składniki.
4. Uformować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej.
5. Usmażyć na złoty kolor.
6. Podawać z sosem pomidorowym https://zdrowe-z-natury.blogspot.com/2016/07/pikantny-sos-pomidorowy.html lub pieczarkowym i surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz