wtorek, 4 października 2016

Ryżowo-owsiane ciasteczka z marmoladą

Smaczne ciasteczka z dodatkiem wiórków kokosowych i maki owsianej, zdrowszej niż mąka pszenna.


Składniki:

1 szkl. mąki ryżowej
1 szkl. mąki owsianej
10 dkg masła
2 jajka
½ szkl. cukru
4 łyżki wiórków kokosowych
1 cukier waniliowy
½ łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
marmolada lub dżem

Sposób przyrządzenia:

1. Zagnieść ciasto, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. 
2. Położyć na blachę, wyłożoną papierem. 
3. W każdej kulce palcem zrobić wgłębienie, włożyć w nie trochę marmolady. 
4. Piec ok. 15 min. w temperaturze 180ºC.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz