sobota, 10 września 2016

Śledzie w sosie musztardowym

Śledzie są bardzo zdrowe a jedząc je na surowo korzystamy z całego dobrodziejstwa zawartych w nich kwasów omega 3.


Składniki:

50 dkg filetów śledziowych
2 cebule
2 ząbki czosnku
6 łyżek musztardy (pół na pół z francuską)
3 łyżki majonezu
3 łyżki oliwy
3 łyżki octu
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka kurkumy
pieprz
natka pietruszki

Sposób przyrządzenia:

1. Filety wymoczyć, pokroić. 
2. Cebulę pokroić w piórka, sparzyć. 
3. Wymieszać razem oliwę, musztardę, majonez, ocet, kurkumę, cukier, pieprz i rozgnieciony czosnek. 
4. Połączyć wszystkie składniki, posypać natką pietruszki. 
5. Odstawić do lodówki, najlepiej na dobę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz