wtorek, 13 listopada 2018

Zupa z dyni z mleczkiem kokosowym i pomarańczą

Rozgrzewająca zupa z dyni z dodatkiem imbiru. Mleczko kokosowe jest własnej roboty a śmietankę kokosową użyłam do sernika Bounty: https://zdrowe-z-natury.blogspot.com/2018/11/sernik-bounty.html


Składniki:

50 dkg dyni
1 marchewka
1 ząbek czosnku
1 pomarańcza
1 szkl. mleczka kokosowego
1 łyżeczka mielonego imbiru (lub 1-2 cm świeżego)
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka cukru
chili, sól
trochę masła

Sposób przyrządzenia:

1. Na maśle podsmażyć czosnek, dodać pokrojoną marchewkę i dynię, zalać wrzącą wodą.
2. Dodać przyprawy i gotować do miękkości warzyw.
3. Na koniec wlać sok z pomarańczy i mleczko kokosowe, zmiksować na gładki krem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz