Składniki:
2
szkl. wiórków kokosowych
4 szkl. przegotowanej gorącej wody
Sposób przygotowania:
1. Wiórki wsypać do blendera.
2. Wlać 2
szklanki wody, chwilę miksować.
3. Wylać na sito wyłożone gazą, gdy przestygnie,
wycisnąć.
4. Wiórki ponownie wsypać do blendera, zalać pozostałymi 2 szklankami gorącej
wody i zmiksować.
5. Wylać na sito wyłożone gazą, gdy przestygnie, wycisnąć.
6. Mleczko
przelać do słoiczka.
Gdy mleczko postoi trochę, na górze pojawi się śmietanka. Cudownie smakuje kawa z odrobiną tej śmietanki. Mleczko użyłam do zupy https://zdrowe-z-natury.blogspot.com/2018/11/zupa-z-dyni-z-mleczkiem-kokosowym-i.html a śmietankę do sernika https://zdrowe-z-natury.blogspot.com/2018/11/sernik-bounty.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz