Ja chciałam mieć cały obiad w jednym naczyniu. Położyłam więc jeszcze na blaszkę pokrojone na kawałki ziemniaki i buraczki, skropione oliwą i posypane tymiankiem oraz rozmarynem. Tłuszczyk wytopiony z mięsa nadał im smakowitości.
Składniki:
6 kotletów
schabowych
50 dkg pieczarek
1 cebula
4 marchewki
majonez
pieprz, sól
1. Kotlety lekko rozbić, posypać solą i pieprzem.
2. Marchew zetrzeć na tarce.
3. Cebulę i pieczarki podsmażyć, doprawić solą i pieprzem.
4. Kotlety ułożyć w naczyniu do zapiekania lub na blaszce, na nie wyłożyć pieczarki z cebulą, potem marchew, wierzch grubo posmarować majonezem.
5. Wstawić do piekarnika w odkrytym naczyniu i piec 40-50 minut w 180ºC do miękkości warzyw i zbrązowienia warstwy majonezowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz