wtorek, 13 listopada 2018

Sernik Bounty

Przepyszny serniczek z domowej roboty śmietanką kokosową.


Składniki:

Spód:
160 g ciastek kokosowych
3 łyżki kakao
40 g masła

Masa serowa:
25 dkg mascarpone
1 szkl. jogurtu greckiego
1/2 szkl. cukru pudru
1 szkl. śmietanki kokosowej
5 dkg wiórków kokosowych
3 łyżeczki żelatyny


Sposób przyrządzenia:

1. Rozdrobnione herbatniki połączyć z roztopionym masłem i kakao.
2. Wsypać do tortownicy, wyrównać i lekko ugnieść.
3. Żelatynę wsypać do 50 ml wody, gdy napęcznieje, podgrzać do rozpuszczenia (nie gotować).
4. W misie miksera umieścić mascarpone, jogurt, cukier puder i wiórki, ubić do otrzymania gładkiej masy.
5. Do lekko ciepłej żelatyny dodać trochę masy serowej i wymieszać, następnie dodać ją do reszty masy serowej, dokładnie zmiksować.
6. W osobnym naczyniu ubić śmietankę kokosową (nie ubije się na sztywno) i dodać ją do masy serowej, delikatnie wymieszać.
7. Masę wylać na spód, wyrównać i schłodzić w lodówce.
8. Gdy stężeje, polać roztopioną czekoladą.

 Oryginalny przepis na tej stronie: https://www.mojewypieki.com/wyszukiwarka?s=Sernik+Bounty+%28na+zimno%29

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz