poniedziałek, 15 kwietnia 2019

Wątróbka w sosie własnym


Składniki:

50 dkg wątróbki drobiowej
2 duże cebule
mąka
oliwa lub smalec
liść laurowy
ziele angielskie
majeranek
papryka słodka i ostra
pieprz, sól

Sposób przyrządzenia:
 
1. Wątróbkę umyć i pokroić na mniejsze kawałki. 
2. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. 
3. Przełożyć na talerz, a na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę. 
4. Gdy się zrumieni, dodać do niej wątróbkę i podlać szklanką wody. 
5. Dodać przyprawy i dusić ok. 20 min. 
6. Posolić, gdy wątróbka będzie już miękka. 
7. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz