sobota, 4 sierpnia 2018

Sałatka ziemniaczana z kalafiorem i pomidorami

W upalny dzień lata zamiast gorącego tradycyjnego obiadu - sycąca sałatka.


Składniki: 

4-5 ziemniaków
1 kalafior lub brokuł
6 jajek
2-3 pomidory
koperek lub szczypiorek
2-3 ząbki czosnku
majonez
jogurt naturalny
pieprz, sól

Sposób przyrządzenia:

1. Ugotować ziemniaki w mundurkach w posolonej wodzie, pokroić w dużą kostkę.
2. Różyczki kalafiora lub brokuła ugotować na pół miękko. 
3. Jajka ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki. 
4. Pomidory pokroić w dużą kostkę. 
5. Przygotować sos: połączyć razem majonez, jogurt, starty na tarce czosnek i koperek, doprawić solą i pieprzem.
6. Ułożyć składniki sałatki na talerzach i polać sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz