poniedziałek, 2 marca 2020

Pieczony schab z jałowcem i czosnkiem

Pieczenie w całości to wygodny i mało pracochłonny sposób przyrządzenia mięsa. Wystarczy je natrzeć ulubionymi przyprawami, wstawić do piekarnika i dalej robi się samo, a my możemy zająć się innymi sprawami.
 

Składniki:

1,2 kg schabu
1 duża cebula
główka czosnku
10 ziaren jałowca
1 łyżeczka chili
po 1 łyżce grubo zmielonego pieprzu, rozmarynu i soli.


Sposób przyrządzenia:

1. Rozgnieść jałowiec z solą, wymieszać z pieprzem, chili i startym czosnkiem. 
2. Mieszanką tą natrzeć mięso, posypać rozmarynem. 
3. Wokół mięsa rozłożyć pokrojoną na ósemki cebulę. 
4. Piec pod przykryciem 2 godz. w temperaturze 180ºC.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz