środa, 5 kwietnia 2017

Ciasto bananowe z czekoladą i żurawiną

Ciasto jest wilgotne, bogate w smaku.


Składniki:

15 dkg masła
1,5 szkl. mąki
0,5 szkl. cukru
2 duże jajka
2 łyżeczki sody
3 duże banany
10 dkg czekolady
10 dkg suszonej żurawiny namoczonej w alkoholu
szczypta soli

Sposób przyrządzenia:

1. Mąkę przesiać z sodą, dokładnie wymieszać. 
2. Banany rozgnieść widelcem, czekoladę posiekać. 
3. Masło utrzeć z cukrem, dodawać pojedynczo jajka. 
4. Dodać banany, czekoladę i żurawinę. 
5. Na koniec dodać mąkę z sodą, wymieszać szpatułką tylko do połączenia się składników.
6. Piec w temp. 170°C przez 45-50 min. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz