Składniki:
Kruche ciasto:
225 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 g zimnego masła
50 g cukru pudru
1 jajko
szczypta soli
Ponadto:
duży słoik musu jabłkowego
cynamon
Sposób przyrządzenia:
1. Masło
posiekać z pozostałymi składnikami kruchego ciasta, wyrobić ręką, aż zacznie
formować się kruszonka.
2. Przełożyć do naczynia, przykryć folią i wstawić do
lodówki na 30 minut.
3. Włączyć piekarnik i ustawić temperaturę na 180°C.
4. Połowę
kruszonki wsypać do tortownicy (21 cm średnicy) i lekko ugnieść.
5. Na spód
wyłożyć mus, wyrównać, posypać cynamonem.
6. Na górę wysypać równo pozostałą
kruszonkę.
7. Piec około 60 minut, do zarumienienia.
8. Po upieczeniu można oprószyć
cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz