poniedziałek, 23 kwietnia 2018

Ciastko w filiżance z pomarańczą i czekoladą

W oryginalnym przepisie zamiast pomarańczy są truskawki.


Składniki na 1 porcję: 

3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
szczypta soli i sody
40 ml mleka
15 g masła
1 łyżka cukru
1 łyżka posiekanej czekolady

Sposób przyrządzenia: 

1. Przygotować filiżankę o pojemności 200 ml.
2. Masło włożyć do miseczki i rozpuścić w mikrofali. 
3. Dodać mleko, cukier, sól i mąki. 
4. Wymieszać widelcem do połączenia się składników. 
5. Dodać czekoladę i konfiturę, wymieszać z ciastem. 
6. Przełożyć do filiżanki i wyrównać. 
7. Włożyć do mikrofali i piec 1 minutę 15 sekund na najwyższej mocy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz