Składniki na 2 porcje:
- 1/2 szkl. kaszy gryczanej
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 czerwona papryka
- po 1/2 puszki kukurydzy i czerwonej fasoli
- po 1 łyżeczce kminu rzymskiego, słodkiej papryki i oregano
- po 1/2 łyżeczki ostrej papryki i kurkumy
- sól, pieprz
- garść pokrojonego szczypiorku
- ewentualnie trochę żółtego sera
Sposób przyrządzenia:
- Kaszę ugotować.
- Posiekaną cebulę podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i smażyć, aż zmięknie, dodać czosnek i przyprawy.
- Połączyć z kaszą i koncentratem pomidorowym.
- Dodać kukurydzę i fasolę, podgrzać mieszając.
- Na talerzach posypać szczypiorkiem i serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz