czwartek, 19 sierpnia 2021

Sernik z czerwonymi porzeczkami i galaretką malinową

Na puszystym spodzie biszkoptowym delikatna masa serowa i kwaśne porzeczki zatopione w galaretce malinowej.


 Składniki:

  • blat biszkoptowy lub herbatniki
  • ok. 800 g czerwonych porzeczek
  • 250 g serka mascarpone
  • 200 g śmietany kremówki
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • galaretka malinowa

Sposób przyrządzenia:

  1. Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu i zimną odstawić do lodówki do momentu, gdy będzie lekko gęstnieć.
  2. Ubić kremówkę.
  3. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem, dodać część ubitej kremówki, zmiksować.
  4. Dodać resztę kremówki, krótko zmiksować do połączenia i wyłożyć na spód, wyrównać.
  5. Na masę serową wyłożyć porzeczki i zalać galaretką, schłodzić w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz