czwartek, 28 maja 2020

Sałatka jarzynowa z kukurydzą


Składniki:

3-4 marchewki
1 duża pietruszka
kawałek selera
4-5 ogórków konserwowych lub kiszonych
1 puszka groszku
1 puszka kukurydzy
1 jabłko
3 ząbki czosnku
garść pokrojonego szczypiorku
po 3-4 czubate łyżki majonezu i gęstej śmietany
3 łyżeczki musztardy
sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

1. Marchew, pietruszkę i seler ugotować.
2. Ostudzone warzywa oraz ogórki i jabłka pokroić w drobną kostkę.
3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
4. Połączyć majonez ze śmietaną i musztardą, wlać do sałatki i wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz