czwartek, 8 marca 2018

Kapuśniak

Kapusta ma właściwości lecznicze, jest bogata w witaminy i minerały, a do tego mało kaloryczna. Niech nas nie zraża zapach podczas gotowania - to siarka, która jest niezbędna dla dobrego wyglądu skóry, włosów i paznokci.


Składniki:

pół główki białej kapusty
2-3 cebule
1 marchew
4 duże ziemniaki
2-3 łyżki oliwy
1 łyżeczka kminku
1 łyżka majeranku
natka pietruszki
sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
2. Kapustę drobno pokroić i dodać do cebuli.
3. Zalać wrzącą wodą, dodać kminek, pieprz i sól, gotować ok. 30 minut.
4. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki oraz majeranek.
5. Gotować jeszcze 15 minut, wsypać natkę pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz