piątek, 29 listopada 2019

Sałatka z porów z jajkami i kukurydzą

Bardzo smaczna sałatka, zachwalał ją nawet pewien mięsożerca.


Składniki: 

2 pory
5 jajek
1 puszka kukurydzy
5 ogórków konserwowych
100 g żółtego sera
1 jabłko
3 łyżki majonezu
3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
natki pietruszki
sól, pieprz 

Sposób przyrządzenia:

1. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. 
2. Pora pokroić na ćwierć- lub półplasterki. 
3. Zalać go wrzącą wodą, pozostawić na kilka minut i odsączyć.
4. Ogórki, ser i jabłko pokroić w drobną kostkę. 
5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić.
6. Przełożyć do salaterki, posypać natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz