Składniki:
75 dkg tłustego twarogu (użyłam twarogu z wiaderka bez dodatków)
50 g miękkiego masła
6 jajek
3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
¾ szkl. cukru
1 cukier waniliowy
½ szkl. kremówki
1 szkl. mleka 3,2%
szczypta soli
Sposób przyrządzenia:
1. Białka oddzielić od żółtek.
2. Twaróg zmielić dwukrotnie, zmiksować na
gładką masę z masłem, żółtkami, cukrami, mąką ziemniaczaną i śmietaną.
3. Wlać
mleko i krótko zmiksować.
4. Dodać ubite białka, szpatułka delikatnie wmieszać do masy
serowej.
5. Piec 90 minut w temperaturze 150ºC.
6. Wystudzić w lekko uchylonym
piekarniku, następnie schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz