piątek, 20 stycznia 2017

Kurczak w sosie musztardowym

Tak można przyrządzić również schab. Będzie równie smacznie a może jeszcze bardziej.


Składniki:

50-60 dkg mięsa z kurczaka
1 cebula
ok. 150 ml śmietany
5 łyżek musztardy francuskiej
trochę oliwy
mąka
sól, pieprz
natka pietruszki

Sposób przyrządzenia:

1. Mięso posypać solą i pieprzem, obsmażyć z obu stron. 
2. Dodać pokrojoną cebulę, jeszcze chwilę smażyć.
3. Podlać wodą i dusić ok. 20 minut. 
4. Dodać musztardę i dusić jeszcze ok. 10 minut. 
5. Sos zagęścić mąką. 
6. Po odstawieniu z ognia dodać śmietanę i posypać natką pietruszki. 
7. Podawać z ziemniakami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz