Podaję je na obiad na drugie danie. Sprawdzą się też jako słodki podwieczorek.
Składniki:
2
jajka
1 szklanka mleka
3/4 szklanki wody
1-2 łyżki oliwy
1,5 szklanki mąki
szczypta soli
orzechy
włoskie
Nadzienie:
25 dkg twarogu
4 łyżki gęstej śmietany
4-5 łyżek cukru
wanilia
Sos:
80 g
gorzkiej czekolady
trochę mleka
Sposób przyrządzenia:
1. Jajka zmiksować, wlać mleko, wodę i oliwę, dodać mąkę i sól.
2. Twaróg rozgnieść
widelcem, dodać cukier, śmietanę i wanilię, dokładnie wymieszać.
3. Orzechy
pokroić niezbyt drobno, uprażyć na suchej patelni.
4. Usmażyć naleśniki na patelni bez tłuszczu, posmarować
nadzieniem, złożyć.
5. Na talerzu polać
sosem i posypać orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz