Bardzo smaczne i szybkie danie, robiłam też wersję z brokułem zamiast groszku.
Składniki:
Makaron ugotowany al dente
30-40 dkg filetu z kurczaka
1 cebula
2
ząbki czosnku
2 łyżki mąki
30 dkg mrożonego groszku lub z puszki
3-4 łyżki
śmietany
1 łyżeczka suszonej bazylii
serek topiony śmietankowy
parmezan lub żółty
ser
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
1. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć,
2. Dodać pokrojoną
cebulę i czosnek, chwilę smażyć.
3. Oprószyć przyprawami i mąką, wlać szklankę
wody.
4. Gotować kilka minut, dodać groszek.
5. Na koniec dodać rozdrobniony serek i śmietanę, mieszać, aż serek się rozpuści.
6. Na talerzach posypać tartym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz