Łagodny smak kapusty, słodycz jabłka i rodzynek, ostrość czosnku połączone majonezem dają ciekawe wrażenia smakowe.
Składniki:
50
dkg kapusty pekińskiej
1 jabłko
średnia cebula
garść rodzynek
3 ząbki
czosnku
3 łyżki majonezu
3 łyżki kwaśnej śmietany
natka pietruszki
pieprz,
sól
Sposób przyrządzenia:
1. Rodzynki zalać gorącą wodą, po kilku minutach odsączyć.
2. Kapustę i cebulę pokroić, jabłka zetrzeć na
tarce, wymieszać.
3. Posypać solą i pieprzem, dodać rodzynki i posiekaną natkę pietruszki.
4. Majonez
wymieszać ze śmietaną, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
5. Sosem polać
sałatkę, wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz