Moja wersja kurczaka z kokosem, aromatycznymi przyprawami i sosem.
Składniki:
50
dkg filetów z kurczaka
1 cytryna
kurkuma, imbir, czosnek, chili
wiórki kokosowe
olej kokosowy
2 łyżki mąki
2 łyżki mąki
3 łyżki śmietany
łyżeczka cukru
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
1. Mięso skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.
2. Wstawić
do lodówki na godzinę lub dłużej.
3. Panierować w jajku i wiórkach kokosowych, usmażyć.
4. Sos: do tłuszczu ze smażenia mięsa wsypać mąkę,
zasmażyć, nie rumieniąc. 5. Wlać wodę, dodać przyprawy, chwilę gotować.
6. Odstawić z ognia, dodać śmietanę i trochę startej skórki cytrynowej, sok z cytryny i cukier.
7. Podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz