Danie kuchni węgierskiej, bardzo smaczne. Oryginalny przepis na tej stronie:
Składniki:
1 kg wieprzowiny
2 cebule
75 dkg kiszonej kapusty
1
łyżeczka kminku
1-2 łyżki smalcu
2 łyżki słodkiej papryki
¾ szkl. kwaśnej śmietany
1 łyżka mąki
ostra papryka
sól
Sposób przyrządzenia:
1. Mięso
pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. sól
Sposób przyrządzenia:
2. Razem smażyć mieszając, aż mięso zbrązowi się.
3. Wsypać paprykę, wymieszać, wlać 2 szklanki wody i dusić ok. 35 minut.
4. Dodać kapustę i kminek oraz tyle wody, by przykryła wszystkie składniki.
5. Gotować, aż mięso będzie miękkie.
6. Śmietanę wymieszać z mąką i kilkoma łyżkami gorącego sosu, dodać do potrawy, wymieszać, zagotować.
7. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz