50
dkg szynki lub schabu
2 duże cebule
2 ząbki czosnku
trochę smalcu
3-4 łyżki śmietany
18%
1 łyżka majeranku
4 ziarna ziela angielskiego
3 liście laurowe
Sposób przyrządzenia:
1. Mięso natrzeć solą, pieprzem i
zmiażdżonym czosnkiem, odstawić do lodówki na kilka godzin.
2. Obsmażyć na brązowo, przełożyć na talerz.
3. Na tej samej patelni podsmażyć
pokrojoną w kostkę cebulę.
4. Włożyć mięso i podlać wodą, dodać ziele angielskie,
liść laurowy i posypać majerankiem.
5. Dusić, aż mięso będzie miękkie, wyjąć na talerz.
5. Dusić, aż mięso będzie miękkie, wyjąć na talerz.
6. Sos zagęścić mąką i po odstawieniu z ognia dodać śmietanę, doprawić
solą i pieprzem.
7. Mięso pokroić na porcje. Podawać z ziemniakami.
7. Mięso pokroić na porcje. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz