Składniki:
60
dkg filetów z dorsza lub innej ryby
cytryna
jajko
bułka tarta
oliwa
2 czerwone papryki
1
por
2 łyżki keczupu
po 1 łyżce sosu sojowego, octu winnego i miodu
sól,
pieprz, chili
Sposób przyrządzenia:
1. Ryż ugotować.
2. Por pokroić w talarki, paprykę w paski.
3. Filety
skropić sokiem z cytryny, pokroić na porcje.
4. Posypać solą i pieprzem, panierować w jajku i bułce, usmażyć, przełożyć na talerz.
5. Na tą samą patelnię wrzucić por i paprykę, chwilę smażyć, dodać sos sojowy i miód.
6. Dusić, aż warzywa będą miękkie, dodać
ocet i keczup, doprawić solą i chili.
7. Wsypać ugotowany ryż, wymieszać
z warzywami.
8. Rybę podawać na ryżowej potrawce.
Poproszę dzisiaj na obiad :)
OdpowiedzUsuń