Przepis pochodzi z książki Henryka Dębskiego "Współczesna kuchnia polska".
Składniki:
50 dkg filetów śledziowych
15 dkg cebuli
20 dkg korniszonów
10 dkg ketchupu
50 ml oliwy
natka pietruszki
czosnek
musztarda
15 dkg cebuli
20 dkg korniszonów
10 dkg ketchupu
50 ml oliwy
natka pietruszki
czosnek
musztarda
Sposób przyrządzenia:
1. Śledzie wymoczyć, pokroić na kawałki.
2. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki, sparzyć.
3. Korniszony pokroić w paski, wymieszać z cebulą.
4. Przygotować sos: połączyć ketchup, oliwę, musztardę, czosnek i posiekaną natkę pietruszki.
5. Warstwami układać śledzie i cebulę z korniszonami, zalać sosem i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz