Składniki:
70 dkg mięsa z kurczaka
80 dkg ziemniaków
10 dkg wędzonego boczku
po 1 czerwonej i białej cebuli
cała główka czosnku
1 łyżka oliwy
po 1 łyżce majeranku i tymianku
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
1. Boczek pokroić w kostkę, cebule na ćwiartki, czosnek podzielić na pojedyncze ząbki.
2. Mięso natrzeć solą, pieprzem i ziołami.
3. Warzywa włożyć do naczyniu do zapiekania, skropić oliwą, posypać
przyprawami i wymieszać.
4. Na górze ułożyć mięso i posypać boczkiem.
5. Piec ok. 80
minut w temperaturze 180ºC.
6. Podawać z zieloną sałatą lub mizerią ze świeżych ogórków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz