Składniki:
kalafior
cebula
2 ząbki czosnku
300 g świeżego groszku lub z puszki
2 łyżki oliwy
1/2 szklanki śmietany
1-2 łyżki mąki
1-2 łyżki mąki
starty żółty ser
2 listki laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
2 łyżki curry
pieprz, sól
Sposób przyrządzenia:
1. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek.
2. Dodać podzielony na różyczki kalafior i
dokładnie wymieszać.
3. Wlać pół litra wody, dodać listki i ziele, posypać curry.
4. Gotować pod przykryciem 10
minut.
5. Dodać groszek – warzywa nie mogą być rozgotowane.
6. Śmietanę wymieszać z
mąką i wlać do warzyw, zagotować.
7. Doprawić pieprzem i solą.
8. Posypać startym serem. Podawać
z ryżem.
Wypróbowałam.Świetne,smaczne,szybkie danie.
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało.
Usuń