Intrygujący przepis znaleziony w internecie. Mięso gotuje się tylko 2 razy po 5 minut. Tak samo można przyrządzić schab. Idealny przepis w czasie przedświątecznej gorączki.
Składniki:
1,2 kg szynki lub schabu
ok. 2 litrów wody
10 płaskich
łyżek soli kamiennej
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki chili
5 liści laurowych
po 10 ziaren
jałowca, pieprzu, ziela angielskiego
1 łyżka majeranku
6 ząbków czosnku
Sposób przyrządzenia:
1. Przygotować garnek, który wielkością będzie odpowiadał wielkości mięsa.
2. Do garnka włożyć
szynkę i wlać zimną wodę.
3. Dodać przyprawy, postawić na ogień i od zagotowania
gotować 5 min.
4. Zostawić do całkowitego wystudzenia, najlepiej na noc.
5. Rano
czynność powtórzyć.
6. Podawać z sosami na ciepło lub zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz