niedziela, 14 sierpnia 2016

Naleśniki z jajkami i pieczarkami


Składniki:

Naleśniki: 
2 duże jajka 
1 szklanka mleka 
3/4 szklanki wody 
1,5 szklanki mąki
szczypta soli 
1-2 łyżki oliwy

Farsz:
3 duże jajka 
30 dkg pieczarek 
1 cebula 
2-3 łyżki gęstej śmietany 18% 
garść pokrojonego szczypiorku 
sól, pieprz 
oliwa


Sposób przyrządzenia:

1. Składniki ciasta umieścić w naczyniu i zmiksować.
2. Usmażyć bez tłuszczu cienkie naleśniki na patelni z nie przywierającym dnem.
3. Przygotować farsz: jajka ugotować na twardo, obrać i rozgnieść widelcem.
4. Pieczarki pokroić, smażyć, aż odparuje woda.
5. Dodać posiekaną cebulę i jeszcze chwilę smażyć, doprawić.
6. Dodać jajka, śmietanę i szczypiorek, wymieszać.
7. Farsz nakładać na naleśniki i zwinąć dowolnie.
8. Przed podaniem obsmażyć na maśle.
9. Podawać z sosem pomidorowym (keczupem) i sałatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz