Składniki:
Naleśniki:
2 duże jajka
1 szklanka mleka
3/4 szklanki wody
1,5 szklanki mąki
1,5 szklanki mąki
szczypta soli
1-2 łyżki
oliwy
Farsz:
Farsz:
3
duże jajka
30 dkg pieczarek
1 cebula
2-3 łyżki gęstej śmietany 18%
garść
pokrojonego szczypiorku
sól, pieprz
oliwa
Sposób przyrządzenia:
1. Składniki ciasta umieścić w naczyniu i zmiksować.
2. Usmażyć bez tłuszczu cienkie naleśniki na patelni z nie przywierającym dnem.
3. Przygotować farsz: jajka ugotować na twardo, obrać i rozgnieść widelcem.
4. Pieczarki pokroić, smażyć, aż odparuje woda.
5. Dodać posiekaną cebulę i jeszcze chwilę smażyć, doprawić.
6. Dodać jajka, śmietanę i szczypiorek, wymieszać.
7. Farsz nakładać na naleśniki i zwinąć dowolnie.
8. Przed podaniem obsmażyć na maśle.
9. Podawać z sosem pomidorowym (keczupem) i sałatą.
2. Usmażyć bez tłuszczu cienkie naleśniki na patelni z nie przywierającym dnem.
3. Przygotować farsz: jajka ugotować na twardo, obrać i rozgnieść widelcem.
4. Pieczarki pokroić, smażyć, aż odparuje woda.
5. Dodać posiekaną cebulę i jeszcze chwilę smażyć, doprawić.
6. Dodać jajka, śmietanę i szczypiorek, wymieszać.
7. Farsz nakładać na naleśniki i zwinąć dowolnie.
8. Przed podaniem obsmażyć na maśle.
9. Podawać z sosem pomidorowym (keczupem) i sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz