Na puszystym spodzie biszkoptowym delikatna masa serowa i kwaśne porzeczki zatopione w galaretce malinowej.
Składniki:
- blat biszkoptowy lub herbatniki
- ok. 800 g czerwonych porzeczek
- 250 g serka mascarpone
- 200 g śmietany kremówki
- 1/2 szkl. cukru pudru
- galaretka malinowa
Sposób przyrządzenia:
- Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu i zimną odstawić do lodówki do momentu, gdy będzie lekko gęstnieć.
- Ubić kremówkę.
- Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem, dodać część ubitej kremówki, zmiksować.
- Dodać resztę kremówki, krótko zmiksować do połączenia i wyłożyć na spód, wyrównać.
- Na masę serową wyłożyć porzeczki i zalać galaretką, schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz