W śmietanowym sosie, z tymiankiem i musztardą.
Składniki:
50 dkg filetów z kurczaka
30 dkg pieczarek
duża
cebula lub mały por
2 ząbki czosnku
½ szkl. białego wina
2 łyżki musztardy
3-4
łyżki śmietany 18%
2-3 łyżki mąki
1 łyżeczka tymianku
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
1. Mięso pokroić w paski, obsmażyć.
2. Dodać pokrojoną w
piórka cebulę, potem czosnek i pieczarki.
3. Chwilę smażyć, podlać wodą i winem,
dodać przyprawy, dusić, aż mięso będzie miękkie.
4. Sos zagęścić mąką.
4. Odstawić z
ognia, dodać śmietanę.
5. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz