Pikantna, sycąca i błyskawiczna.
Składniki:
50 dkg mielonego mięsa
5 średnich cebul
5 średnich cebul
5 ząbków czosnku
3 duże marchewki
1 papryka
1 papryka
6-7 ziemniaków
2 puszki czerwonej fasoli (lub po 1 czerwonej i białej)
1 puszka kukurydzy
1 puszka krojonych pomidorów
10 dkg koncentratu pomidorowego
ok. 1 łyżeczki ostrej
papryki
pieprz, sól
Sposób przyrządzenia:
1. Podsmażyć
drobno pokrojoną cebulę.
2. Dodać czosnek i po chwili mięso, smażyć mieszając, aż stanie się sypkie.
3. Oprószyć papryką i zalać wrzącą wodą, gotować 10-15 minut.
2. Dodać czosnek i po chwili mięso, smażyć mieszając, aż stanie się sypkie.
3. Oprószyć papryką i zalać wrzącą wodą, gotować 10-15 minut.
4. Dodać pokrojoną w kostkę marchew, paprykę, a następnie ziemniaki także
pokrojone w kostkę.
5. Kiedy
warzywa będą miękkie, dodać pozostałe składniki, doprawić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz