Wiosenne smaki koperku i ogórka w pysznej ziemniaczanej
sałatce.
Składniki:
500 g ziemniaków
2 świeże ogórki
4 jajka
pęczek koperku
Sos:
3-4 łyżki majonezu
3-4 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
pieprz, sól
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w kostkę.
2. Jajka ugotowane na twardo i ogórki także pokroić w kostkę.
3. Koperek posiekać.
4. Wszystko polać sosem, delikatnie wymieszać.
500 g ziemniaków
2 świeże ogórki
4 jajka
pęczek koperku
Sos:
3-4 łyżki majonezu
3-4 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
pieprz, sól
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w kostkę.
2. Jajka ugotowane na twardo i ogórki także pokroić w kostkę.
3. Koperek posiekać.
4. Wszystko polać sosem, delikatnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz