sobota, 18 czerwca 2016

Ziemniaki z sosem salsa i panierowanym filetem z kurczaka

Propozycja na szybki obiad: sałatka ziemniaczana z panierowanym filetem z kurczaka, jajkiem sadzonym lub rybą.


Składniki: 

500 g młodych ziemniaków
1 duży pomidor
1/2 żółtej papryki 
1 dymka
1/2 pęczka świeżej bazylii lub łyżka suszonej   
2 łyżki oliwy    
1 łyżka octu winnego 
sól, pieprz


Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać i pokroić w plasterki.  
2. Pomidory i paprykę pokroić w kostkę, dymkę w cienkie krążki.  
3. Wymieszać, dodać oliwę i bazylię, doprawić octem, solą i pieprzem.  
4. Połączyć z ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz