czwartek, 30 czerwca 2016

Pikantna zupa pomidorowa

Trochę inna zupa pomidorowa, dla amatorów pikantnych smaków.


Składniki:

1 cebula
4 ząbki czosnku
3 ziemniaki
2-3 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki chili
włoszczyzna
40 dkg pomidorów
1/2 łyżeczki tymianku
3 listki laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
gałka muszkatołowa
pieprz, sól

Sposób przygotowania: 

1. Pokrojoną cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie.
2. Dodać ziemniaki, jeszcze chwilę smażyć, posypać chili. 
3. Wlać wodę, dodać włoszczyznę, obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz tymianek, listek i ziele. 
4. Gotować 20 minut, przyprawić szczyptą gałki muszkatołowej, pieprzem i solą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz