Składniki:
4
filety z kurczaka
2 garście suszonych moreli
1 kwaśne jabłko
1 płaska
łyżeczka suszonej mięty
2-3 łyżki mąki
1 łyżka musztardy
3-4 łyżki gęstej
śmietany
pieprz
Marynata:
4 łyżki oliwy
3 łyżki musztardy
1 łyżka miodu
2 ząbki czosnku
sól, słodka
papryka
Sposób przyrządzenia:
1. Morele
namoczyć na 1-2 godz.
2. Składniki marynaty wymieszać.
3. Mięso lekko rozbić,
posmarować z jednej strony marynatą, złożyć na pół i wstawić do lodówki na 1-2 godz.
4. Morele
odsączyć, pokroić w drobną kostkę, połączyć z pokrojonym w kostkę jabłkiem i
miętą.
5. Nadzienie położyć na mięso na stronę posmarowaną marynatą, zawinąć,
spiąć wykałaczkami.
6. Obsmażyć z każdej strony, podlać 3 szkl. wody i dusić ok.
30 min.
7. Roladki wyjąć, usunąć wykałaczki.
8. Sos zagęścić mąką, dodać jeszcze
łyżkę musztardy, doprawić solą i pieprzem.
9. Podawać z ryżem i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz