Śledzie są bardzo zdrowe a jedząc je na surowo korzystamy z całego dobrodziejstwa zawartych w nich kwasów omega 3.
Składniki:
50 dkg filetów śledziowych
2 cebule
2 ząbki
czosnku
6 łyżek musztardy (pół na pół z francuską)
3 łyżki majonezu
3 łyżki
oliwy
3 łyżki octu
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka kurkumy
pieprz
natka
pietruszki
Sposób przyrządzenia:
1. Filety wymoczyć, pokroić.
2. Cebulę pokroić w piórka,
sparzyć.
3. Wymieszać razem oliwę, musztardę, majonez, ocet, kurkumę, cukier,
pieprz i rozgnieciony czosnek.
4. Połączyć wszystkie składniki, posypać natką
pietruszki.
5. Odstawić do lodówki, najlepiej na dobę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz