Jest
to tradycyjna włoska zupa warzywna. Jest bogata w warzywa, smaczna i sycąca. Według przepisu z gazetki BIEDRONKI.
Składniki:
1
cebula
biała część pora
3 ząbki czosnku
pół selera
pół selera
kapusta
czerwona
kapusta biała
1-2 marchewki
3 ziemniaki
1 puszka krojonych pomidorów
1
puszka czerwonej fasoli
oliwa
2 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
łyżeczka
suszonej bazylii
pieprz, sól
Sposób przyrządzenia:
1. Pokrojoną
cebulę wrzucić na rozgrzaną w garnku oliwę.
2. Dorzucić pokrojony por i czosnek, chwilę smażyć.
3. Wlać wodę, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
4. Dodać pokrojony w kostkę seler, po dużej garści poszatkowanej kapusty białej i czerwonej oraz pokrojoną marchew.
5. Gotować kilka minut i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz bazylię.
6. Kiedy warzywa będą już miękkie wrzucić do zupy fasolkę i pomidory.
7. Zagotować, doprawić solą i pieprzem.
8. Podawać z grzankami z serem.
2. Dorzucić pokrojony por i czosnek, chwilę smażyć.
3. Wlać wodę, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
4. Dodać pokrojony w kostkę seler, po dużej garści poszatkowanej kapusty białej i czerwonej oraz pokrojoną marchew.
5. Gotować kilka minut i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz bazylię.
6. Kiedy warzywa będą już miękkie wrzucić do zupy fasolkę i pomidory.
7. Zagotować, doprawić solą i pieprzem.
8. Podawać z grzankami z serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz