Składniki:
80
dkg filetów z mintaja, morszczuka lub dorsza
1 cebula
50 dkg marchwi
50 dkg marchwi
15 dkg pietruszki
10 dkg selera
1 mały por
10 dkg koncentratu pomidorowego
sok z cytryny
3
listki laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Sposób przyrządzenia:
1. Filety
pokroić na równe kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem.
2. Warzywa pokroić lub
zetrzeć na tarce.
3. Rybę obtoczyć w mące i usmażyć, przełożyć na talerz.
4. Na tej
samej patelni podsmażyć cebulę, dodać pora, potem pozostałe warzywa.
5. Wlać 3 szklanki
wody, dodać listek laurowy i ziele, dusić, aż warzywa będą miękkie.
6. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, doprawić.
7. Warstwami układać rybę i warzywa.
8. Odstawić do lodówki na 1-2 dni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz