Składniki:
- biszkopt kakaowy z tego przepisu: http://zdrowe-z-natury.blogspot.com/2017/09/biszkopt-kakaowy.html
- ok. 650 g truskawek (świeżych lub mrożonych)
- 3 łyżki cukru
- 1 galaretka truskawkowa
- ok. 400 ml kremówki
Sposób przyrządzenia:
- Truskawki zagotować z cukrem, zmiksować.
- Wsypać galaretkę (jeśli ostygły, jeszcze raz zagotować) i mieszać, aż się rozpuści, odstawić do wystudzenia.
- Ubić kremówkę, delikatnie mieszając dodać ją do lekko gęstniejącej galaretki z truskawkami.
- Biszkopt (użyłam połowę) zapiąć w obręczy tortownicy, wyłożyć mus i schłodzić w lodówce.
- Polać roztopioną czekoladą.
Można dodatkowo dodać trochę truskawek pokrojonych na kawałki do musu, oraz udekorować owocami wierzch.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz