Domowy, z dodatkiem czekolady i śmietany kremówki.
Składniki:
4
płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka kakao
½ l mleka
2 łyżki cukru
5
dkg gorzkiej czekolady
½ szkl. kremówki
Sposób przyrządzenia:
Sposób przyrządzenia:
1. Mąkę
i kakao wymieszać z częścią mleka.
2. Resztę mleka zagotować z cukrem.
3. Odstawić z
ognia, wrzucić połamaną czekoladę i mieszać, aż się rozpuści.
4. Wlać mleko z mąką
i kakao, zagotować.
5. Po odstawieniu z ognia do budyniu dodać śmietanę i dokładnie
wymieszać.
6. Deser nałożyć do pucharków, udekorować kleksem jogurtu greckiego lub
gęstej śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz