Składniki:
50
dkg schabu
50 g
suszonych grzybów
1 cebula
3-4 ząbki czosnku
2 liście laurowe
1 łyżka
majeranku
100 ml śmietany
2 łyżki mąki
trochę smalcu
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
1. Grzyby
namoczyć.
2. Mięso pokroić na plastry, obsmażyć na rozgrzanym smalcu.
3. Odsunąć na
bok, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, chwilę smażyć.
4. Mięso zalać
wrzącą wodą, dodać przyprawy i grzyby, dusić aż będzie miękkie.
5. Wyjąć na talerz, sos
zagęścić mąką i po odstawieniu z ognia dodać śmietanę.
6. Podawać z ziemniakami
lub kaszą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz