Przepyszny, delikatny w smaku torcik serowy z kawałkami czekolady.
Składniki:
- blat biszkoptowy
- 250 g serka mascarpone
- ok. 330 ml śmietany kremówki
- 3 łyżeczki żelatyny
- ok. 50 g czekolady posiekanej
- puszka brzoskwiń
- 1/2 galaretki cytrynowej
Sposób przyrządzenia:
- Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu i zimną odstawić do lodówki do momentu, gdy będzie lekko gęstnieć.
- Rozpuścić żelatynę w gorącej wodzie.
- Ubić kremówkę, 2-3 połówki brzoskwiń pokroić w plasterki, resztę w kostkę.
- Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem, dodać schłodzoną żelatynę, zmiksować.
- Dodać część ubitej kremówki, zmiksować,
- Dodać resztę kremówki, krótko zmiksować, wsypać posiekaną czekoladę i pokrojone w kostkę brzoskwinie, wymieszać i wyłożyć na spód, wyrównać.
- Wierzch masy serowej udekorować plasterkami brzoskwini i zalać galaretką, schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz