Zmodyfikowany przepis z tej strony: https://www.kwestiasmaku.com/przepis/papryki-faszerowane-kasza-jaglana-i-warzywami
Składniki:
- 4 papryki
- 1 szkl. kaszy jaglanej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 cukinia
- 3 pomidory
- po 1 łyżeczce kurkumy, słodkiej papryki, kminu rzymskiego, kolendry i oregano, szczypta chili
- sól
- 250 g mozzarelli
Sposób przyrządzenia:
- Papryki przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i podpiec w piekarniku przez 15 min. w temperaturze 180℃.
- Kaszę jaglaną ugotować, pomidory sparzyć i zdjąć z nich skórkę.
- Podsmażyć cebulę i czosnek.
- Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i pomidory oraz przyprawy, chwilę smażyć.
- Dokładnie wymieszać z ugotowaną kaszą jaglaną.
- Farszem napełnić połówki papryk, na każdą położyć plaster mozzarelli i piec przez ok. 30 minut.
- Można podać z sosem czosnkowym https://zdrowe-z-natury.blogspot.com/2016/07/sos-czosnkowy.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz