Dla miłośników szpinaku (naprawdę są tacy). Klasycznie: szpinak i czosnek z dodatkiem sera.
Składniki:
Nadzienie:
ok. 400 g mrożonego szpinaku
2-3 ząbki czosnku
garść pokrojonego szczypiorku
100 g serka topionego dobrej jakości
2 łyżki masła
sól, pieprz
Ciasto naleśnikowe z tego przepisu: http://zdrowe-z-natury.blogspot.com/2016/08/nalesniki-z-jajkami-i-pieczarkami.html
Sposób przyrządzenia nadzienia:
1. Starty czosnek krótko podsmażyć na maśle.
2. Dodać szpinak, dusić kilka minut.
3. Na koniec dodać szczypiorek i serek śmietankowy, zestawić z ognia.
4. Mieszać, aż serek się rozpuści.
5. Doprawić solą i pieprzem.
6. Nadzienie wyłożyć na usmażone naleśniki, zwinąć.
7. Można podać z sosem czosnkowym.
8. Jeśli ostygną, podsmażyć na maśle.
8. Jeśli ostygną, podsmażyć na maśle.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz